Ambijent odiše sigurnošću , toplinom i prijatnošću doma. U idejnom  smislu ovo predstavlja  unapređenje našeg dugogodišnjeg koncepta “school like home” koji deci pruža preko potreban osećaj prisnosti, familijarnosti, prihvaćenosti, čvrstog oslonca, ali i spontanosti i slobode, u precizno promišljenom i uredjenom sistemu.


Dvorištance danas predstavlja ne samo Vrtić, već i Psihološko-logopedski centar za harmoničan razvoj dece i porodice u celini.

Cilj  našeg vaspitno-obrazovnog rada je kompletna edukacija, koja prevazilazi uobičajene ambicije da se „stvori dobro obučeno dete“ spremno za prihvatanje uloge učenika. Ističemo značaj kvalitetne stimulacije dece kroz adekvatna interaktivna iskustva.  Mi podstičemo razvoj urođenih sposobnosti i oblikovanje ličnog identiteta svakog deteta, postizanjem sklada izmedju intelektualnog i emocionalnog razvoja. Prve predstave o svetu naša deca  formiraju  posredstvom  osećajnog iskustva, a ne neposredno kroz misaone procese. Utirući puteve zdravog razvoja ličnosti, decu ne obrazujemo samo za period detinjstva, već za ceo život i buduću egzistenciju.


Nastojimo da deci pružimo optimalne uslove za razvijanje opštih sposobnosti, neophodnih svakom čoveku: sposobnost saosećajne komunikacije i saradnje sa drugim ljudima, sposobnost slobodnog izražavanja potreba, misli i osećanja, kao i sposobnost spoznaje i izgrađivanja sopstvene slike sveta. 
Posebno značajan deo ove  misije je naša težnja da, kroz blisku saradnju sa roditeljima, podizanjem kulture odrastanja i vaspitanja, svi zajedno, doprinesemo što usklađenijem psihičkom razvoju dece.
Negovanjem srdačanog i transparentnog stila komunikacije, roditeljima pružamo mogućnost  upoznavanja sa zakonitostima psihičkog razvoja dece, kao i ciljevima, principima i metodama  kvalitetnog  vaspitno-obrazovnog rada.


Veoma nam je važno da i roditelji razmišljaju o tome….


Šta bi sve  dete trebalo da usvoji da bi se pravilno razvijalo

Na koji način deci usaditi  prave životne vrednosti i naučiti ih kako da prihvate pravila i ograničenja

Šta je sve neophodno činiti da dete  postane ono što može; srećno i uspešno u toku školovanja i kasnijeg ličnog života

 

 <<predhodna strana